Bank Norwegian

Företaget grundades redan 1993 som ett lågprisbolag inom flyg. Man kom antagligen in på marknaden vid en gynnsam tidpunkt, företaget växte kraftigt, och man har nu mer än 7 000 anställda som hanterar mer än 150 destinationer. År 2007 startades Norweigan Bank, som i dag är en fullt utbyggd bankrörelse med både in- och utlåning.

Banken är en ren internetbank, det vill säga det finns inga fysiska kontor, utan allt sker via Internet. Banken erbjuder olika typer av lån, till exempel blancolån upp till 500 000. Ansökan sker helt på nätet och verifieras med Bank-ID, snabbt och säkert. För inlåning erbjuder man olika typer av sparkonton med räntor upp till 0,7 %.

Kort Ränta Räntefria dagar Kreditgräns Årsavgift
Norwegian 19,99 % 45 dagar 100 000 kr 0 kr Gå till kreditgivare

Rabatter & Bonusar

4 / 5

Kreditkortet ger bonus på alla inköp. Du får så kallade Cash-Points på varje inköp. Dessa poäng ligger registrerade hos Norweigan, och kan användas som valuta vid köp av resor hos bolaget. Då är 1 Cash-Point = 1 norsk krona. Dessutom får du vid köp av en resa upp till 20 % av biljettpriset som nya Cash-Points. För dig som använder ditt kreditkort till nästan allt kan du under året komma upp i poäng som motsvarar en billighetsresa till ett varmare land.

Förmåner

3.5 / 5

Norweigans kort har inga egentliga förmåner utöver att de ger relativt rikligt med poäng vid köp av resa hos dem. Annars ger inköp i allmänhet poäng som motsvarar 1 % av inköpen. Värderingen av den här förmånen beror mycket på om flygbolaget flyger från en flygplats nära dig. Det är ganska meningslöst att samla Cash-Points till resor som du ändå inte kan använda, om närmaste flygplats med Norweigan ligger för långt bort. Om en flygplats med Norweigan ligger bra till ger kortet en bra rabatt vid själva reseköpet, och företaget är rent allmänt kända för prisvärda resor.

Priser

5 / 5

Norweigans kort gjorde sig redan från start känt som ett kort med låga avgifter. Kortet har ingen årsavgift (där de flesta konkurrenter tar 4–500 per år), man har inga uttagsavgifter och om man accepterar e-faktura på finns det inga aviavgifter. Kort sagt, den som betalar hela skulden och accepterar e-fakturor har inga kostnader alls för kortet. I det fall man vill delbetala, det vill säga utnyttja krediten, ligger den årliga nominella räntan i storleksordningen 20 %.

När Norweigans kort kom var det många som ville ha kortet just för att använda det som resekort, eftersom de var mycket tidiga med att inte ha avgift på uttag utomlands.

Exempel

Ett kreditkort hos Bank Norwegian som används för en kredit på 15 000 kr och som återbetalas inom 12 månader ger en nominell ränta på 16,99%. Utan extra avgifter ger detta en effektiv ränta på 18,37% och ett totalt återbetalningsbelopp på 16 400 kr.