ICA Banken

ICA Banken har funnits sedan 2001, och startade som ett sätt att erbjuda ICA-kunder olika typer av finansiering. I dag fungerar ICA Banken som vilken bank som helst, fast utan traditionella bankkontor. Annars har man låneverksamhet, typ bolån, billån och båtlån. Man har också inlåningsverksamhet, där man erbjuder sparande i olika fonder..

Kreditkortet, som ingår i MasterCard, kopplas till bankkonton inom ICA Bank som fungerar precis som andra bankkonton. Du kan alltså lätt be att få din lön insatt på ditt bankkonto i ICA Banken.

Kort Ränta Räntefria dagar Kreditgräns Årsavgift
Bankkort Plus 10,70 % 60 dagar 100 000 kr 324 kr Gå till kreditgivare

Rabatter & Bonusar

4 / 5

Alla de olika ICA-korten ger rabatt på alla inköp på ICA. Rabatten är 1 % på inköpssumman. Rabatten fungera så att då du fått ihop tillräckligt med poäng får du ut dessa som en typ av värdecheck. Bonusen resulterar alltså i riktiga pengar som kan användas till vad som helst som finns på ICA.

För den som skaffat någon typ av ICA kreditkort ingår reseförsäkring med avbeställningsskydd. För att den försäkringen skall gälla måste du ha betalat större delen av resan med kortet.

Som en fördel för kortet måste du nog se att du inte bara skaffar ett kort, du får samtidigt del i en bankvärld. Till kortet kopplas ett helt vanligt bankkonto, som du kan använda för att ta emot lön eller pension. För ungdomskortet ICA Maestro ger det ett konto för studiemedel, även för omyndiga barn.

Förmåner

4.5 / 5

En definitiv fördel vid utlandsresor är att de ICA-kort som är kopplade till MasterCard har ingen uttagsavgift när du tar ut kontanter utomlands. Däremot får du betala 1,25 % vid köp utomlands. En definitiv fördel för ICA-kortet är möjligheten att ta ut och sätta in pengar på alla ICA-butiker. Med tanke på att de flesta banker gör sig mer och mer otillgängliga får du nog se det som en stark tillgång. Bakom ICA-kortet finns ju egentligen en bank, vilket gör att om du har ICA-kort har du också tillgång till Internetbank med mobila lösningar av typen Swish.

Priser

3.5 / 5

ICA-kort kostar inget att skaffa, men om man utnyttjar det så får man en aviavgift per månad på cirka 27 kronor, det vill säga cirka 325 kronor per år, vilket får anses som relativt normal i branschen.

Exempel

En kredit på ICA Bankkort Plus 20 000 kr som återbetalas på 12 månader med en ränta på 10,70% ger en effektiv ränta på 11,24% och ett totalt belopp att betala tillbaka på 21 304 kr. Detta med en årsavgift på 324 kr utan andra extra avgifter.