IKANO Bank

IKANO Bank startades 1995 och ingår i IKEA-gruppen. Banken startades som ett säljstödjande verktyg, men är i dag en ganska komplett bank, med lösningar både för företag och privatpersoner. Förutom kreditkort erbjuder man olika typer av lån, till exempel bolån eller kortare lån av typen billån.

För företag finns flera olika lösningar av typ fakturaköp som ger företagaren en tydligt bättre likviditet. För privatpersoner finns ett antal insättningskonton med räntor på 0,35 % upp till 1 %. Insatta medel har insättningsgaranti, men är oftast låsta under en viss tidsperiod.

IKANO kort ges ut av IKANO-gruppen, och är i sin tur anslutet till VISA. Det är alltså ett kort som fungerar överallt där ett VISA-kort fungerar, det vill säga. praktiskt taget överallt. IKANO-gruppen är den företagsgrupp som ligger bakom IKEA.

Kort Ränta Räntefria dagar Kreditgräns Årsavgift
IKANO Kort 13,20 % 55 dagar 60 000 kr 0 kr Gå till kreditgivare

Rabatter & Bonusar

5 / 5

Som en ständig bonus har du 1 % bonus på drivmedel och 3 % bonus på restauranginköp som betalas med kortet. Speciellt för Preem gäller att du får 15 öres rabatt. Annars har du en branschrabatt som är månadsvis. Principen är att för varje månad väljer IKANO ut en bransch där de skapar olika typer av rabatter. Så till exempel är månadens bransch i juni 2017 Optiker, med bra erbjudanden hos de flesta optiker. För augusti månad är det inredningsbutiker som är månadens bransch. Månadens bransch presenteras långt i förväg, så du vet när en viss bransch har förmånliga erbjudanden.

Förmåner

3 / 5

En ständig förmån är möjligheten att vid kortköp över 2 000 kronor delbetala på 6 eller 12 månader. Egentligen sker det som en typ av lån med en uppläggningsavgift, men fungerar som att en viss månad behöver du inte betala kortköpet förrän om 6 eller 12 månader.

IKANO-kortet fungera förstås utomlands precis som andra VISA-kort.

Med IKANO-kortet kan du betala räkningar via tjänsten Betalo. Principen är att du loggar in på Betalo och anger till vilka konton du vill beta vad. Vanligen tar Betalo 1,9 % i arvode, men med IKANO-kort är det gratis. Det innebär i princip att du skjuter upp betalningarna i en månad utan kostnad.

Priser

3.5 / 5

IKANO-kortet har ingen årsavgift, men tar ut en aviavgift på 25 kronor varje månad. Om du betalar hela skulden enligt avin så tillkommer inga mer kostnader, men om du väljer att delbetala är den löpande kreditkostnaden 13,2 %. Räknat på en skuld på 10 000 kronor ger det en effektivränta på 17,74 % under 12 månader.

Vis kortköp utomlands tillkommer valutaavgift. Det gäller även vid uttag i automat.

Exempel

För ett kreditkort från IKANO Bank som har en effektiv ränta på 17,20% blir den totala kostnaden för en kredit på 10 000 kr som återbetalas inom 12 månader 11 720 kr. Detta baserat på en nominell ränta på 13,20% och en kostnad för avisering på 25 kr i månaden.