Marginalen Bank

Marginalen bank är en av Sverige mindre banker. Med sina strax över 300 000 kunder har man dock en del av privatmarknaden, en del man försöker växa genom att försöka förenkla vardagen så mycket som möjligt för alla kunder. Banken erbjuder majoriteten av de ”vanliga” banktjänsterna, såsom bankkonton, sparkonton, lån och försäkringar. Banken är även en av de få banker som erbjuder lån till personer med betalningsanmärkningar.

Marginalen Bank erbjuder två olika kreditkort – Gold och Traveller – som riktar sig mot två olika typer av behov. Traveller är som namnet skvallrar om ett resekort som erbjuder förmåner och skydd på resa. Gold ger dig också försäkringar, men inte bara på resa. Med Gold är du skyddad även hemma, bland annat när du shoppar då Gold erbjudera Allrisk-skydd och Prisgaranti.

Kort Ränta Räntefria dagar Kreditgräns Årsavgift
Traveler 16,90 % 54 dagar 150 000 kr 375 kr Gå till kreditgivare
Gold 16,90 % 54 dagar 200 000 kr 195 kr Gå till kreditgivare

Rabatter & Bonusar

2.5 / 5

Marginalen Traveler erbjuder ett generöst bonus-system med 1 bonuspoäng för varje 7 kr du spenderar. Så länge du betalar med ditt kreditkort spelar det ingen roll var eller vad du handlar. Du håller enkelt koll på dina insamlade bonuspoäng på bankens hemsida, poäng du kan använda för att köpa presentkort, resor eller tillbehör till resan. Med Marginalen Traveler får du även ta del av exklusiva erbjudanden från samarbetspartners. Dessa erbjudanden innebär ofta rabatter på reserelaterade produkter, helt i linje med kreditkortets övergripande tema.

Med Marginalen Gold erbjuds du en stor mängd försäkringar men inga rabatter eller bonusar.

Förmåner

4 / 5

Både Traveler och Gold från Marginalen Bank erbjuder stora förmåner för dig och din familj på resa. Dessa förmåner innebär bland annat en rad olika försäkringar, t.ex. ersättning och hjälp vid bagageförsening, olycksfallsförsäkring, självriskreducering samt ersättning vid försening av färdmedel. Dessa skydd gäller dig som använder ditt kreditkort för att betala minst 75 % av resan.

Med Marginalen Gold får du som innehavare ta del av en stor mängd förmåner vid shopping. Handlar du varan med ditt kreditkort erbjuds du till exempel 1 års extra garanti, utöver tillverkarens garanti. Du kan vara säker på att det du handlar på nätet levereras säkert med ett leveransskydd och du behöver heller inte oroa dig för att du betalar för mycket. Med Marginalen Banks Gold-kort har du prisgaranti vilket innebär att banken ersätter dig om du hittar billigare vara i en annan affär.

Priser

3 / 5

Båda kreditkorten från Marginalen Bank är billiga att äga och leva med. Årsavgiften är låga 195 kr för båda korten. Även räntan är låg med en årsränta på 16,90 % på kredit som löper längre än de 54 räntefria dagarna. Använder du ditt kreditkort för att göra kontantuttag så innebär det ett påslag på 3 % eller minst 35 kr. Shopping utomlands innebär ett valutapåslag på 1,65 %.

Väljer du att betala din räkning med pappersfaktura så tillkommer en avi-avgift på 25 kr/faktura.

Exempel

Kreditkortet Marginalen Gold som används för en kredit på 20 000 kr som återbetalas under 12 månader har en ränta på 16,90%. Utöver räntan betalas en årsavgift på 195 kr men ingen aviseringsuppgift vilket ger ett totalt belopp att betala tillbaka på 23 546 kr och en effektiv ränta på 17,73%.