Re:member

Re:member ges ut och ägs av EnterCard. Företaget EnterCard är i sin tur ett samarbete mellan den svenska banken Swedbank och den brittiska banken Barclays Bank. Barclays är ju för övrigt ett av Europas största företag inom kreditkortsbranschen. Företaget EnterCard finns förutom i Sverige även i Norge och Danmark. Totalt sett har man runt 500 medarbetare och nästan 2 miljoner kunder. 

Kort Ränta Räntefria dagar Kreditgräns Årsavgift
Flex 14,67 % 56 dagar 100 000 kr 0 kr Gå till kreditgivare

Rabatter & Bonusar

4 / 5

Kreditkortet Re:member Flex ger dig rabatt i ett flertal stora webbutiker. Med rabatter på upp till 25 % kan du som kortinnehavare spara stora summor vid shoppning på nätet. På re:member reward-sidan kan du se vilka rabatter som gäller för vilka butiker. Bland butikerna finner vi bland annat Dustin, Fyndiq.se och AliExpress.

Under högtider erbjuder re:member vissa specialrabatter som du kan ta del av genom bland annat en rabatt-julkalender där du med kortet får ta del av nya rabatter varje dag. Pengarna du sparar dras från din faktura varje månad.

Det inte inte möjligt att samla poäng med re:member flex kreditkort.

Förmåner

3 / 5

För praktiskt taget alla kort är det så att du kan skjuta upp betalningarna genom att delbetala varje månad. Om du till exempel köpt något för 10 000 kronor kan du betala 2 000 varje månad i fem månader framöver. Men, i de flesta fall tillkommer ränta i det fallet, ofta på en årsnivå runt 20 %. Med Re:members kreditkort kan du bland annat delbetala ett köp räntefritt. Det gäller enskilda köp mellan 3 000 – 20 000 kronor som du kan välja att delbetala på 6, 12 eller 24 månader. Du betalar ingen ränta, men det tillkommer en administrationskostnad på 57 kronor per månad. Om du vill delbetala köp kan du själv hantera det via Internet, genom att logga in på ”Ditt konto”, klicka på aktuellt köp och sedan bara följa anvisningarna.

Priser

3.5 / 5

Re:member flex är ett kort helt utan årsavgift. Då ingår såväl en kompletterande reseförsäkring som re:member rewards rabattsystem. Du kan välja till re:members trygghetspaket för 129 kr per månad vilket ger till allriskskydd för hemelektronik och hushållsmaskiner och ekonomiskt skydd vid avbeställning av bokade evenemang. I trygghetspaketet ingår även en prisgaranti på 90 dagar där du kan få upp till 5000 kr om du hittar en produkt du köpt till ett billigare pris.

Skulle du vilja ha flera fysiska kort så ingår extrakort för till exempel andra familjemedlemmar kostnadsfritt, även om du själv behöver flera kort.

Exempel

För ett remember Flex som används för en kredit på 20 000 kr som återbetalas inom 12 månader blir den nominella räntan 17,24%. Utan extra avgifter och med 39 utnyttjade räntefria dagar blir återbetalningsbeloppet 21 506 kr med en effektiv ränta på 14,67%.